SARAYKÖY AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
KURUMUMUZ

SARAYKÖY VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının 15/04/2005 tarihli 1238 sayılı yazısı ile Sarayköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun açığa dönüştürülmesi talebi 10/05/2005 tarihinde Bakanlığımızca  uygun görülmüş olup, tadilat ve onarım işi 15/09/2005'te tamamlanarak açık ceza infaz kurumu olarak hizmete girmiştir. Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu, Sakarya Mahallesi, Kemerkahve Caddesi, Gerali yolu üzerinde bulunmakta olup, etrafı özel şahıs arazileriyle çevrilidir. Kurumumuz Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığına 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu 5824 m² alana kurulu iken 2006 yılında, güneyinde bulunan şahıs arazisinden kamulaştırma yoluyla 5000 m², kuzeyinde bulunan şahıs arazisinden 4512 m² hibe yoluyla kuruma kazandırılmıştır. Kurumumuzun hizmet binası dahil toplam alanı 15336 m² olup kapalı alanımız ise 800 m²’dir.

FİZİKİ YAPI

1- HALI SAHA
Kurumumuzda kalmakta olan hükümlülerin rehabilite edilerek topluma kazandırılmaları  ve işyurtlarımıza gelir elde etmek için halı saha yapılması düşünülmüştür. Halı saha için ödenek Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Sarayköy Kaymakamlığına gönderilmiş, halı sahanın yapımını Sarayköy Kaymakamlığı aracılığı ile yapımı tamamlanmıştır. Hükümlülerin, personelin ve sivil halkın hizmetine sunulmuştur.

2- ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS
Kurumuzda barındırılan hükümlü ve personelin olağanüstü durumlarda (deprem, yangın, vs…) kullanılması normal zamanlarda toplantı salonu, personel yemekhanesi, hükümlü ve ziyarete gelen hükümlü yakınlarının faydalanabileceği seyyar kantin, tost ve çay ocağı gibi bir çok amaçla kullanılması düşünülmektedir. Çok amaçlı sosyal tesis yerel imkanlarla kurum tarafından yapımı tamamlanmıştır. Yanında kendisine ait üstü kapalı misafir otoparkı mevcuttur.

3- TRAFO
Kurumumuz kapalı ceza infaz kurumundan açık ceza infaz kurumuna dönüştürülmüştür. Zaman içinde bir çok iş kolu açılmış, çevre aydınlatılması yapılmış ve bir çok birim elektirik enerjisi ile çalışmakta olduğundan kurumumuza gelen enerji nakil hattı bu enerji sarfiyatını karşılayamamaktadır. Bu nedenle kurumumuzda bir adet trafoya ihtiyaç duyulmuştur. Bunun için yaklaşık maliyet çıkartılarak yaklaşık maliyet cetvelleri ile birlikte ödenek talep edilmiştir. Ödenek Aralık 2009 ayında ödenek gönderilerek trafo yaptırılmış olup faaliyete geçmiştir.
Elektrik kesintilerinin çok olması sebebiyle jeneratör ihtiyacı duyulmuş Bu sebeple 250 kva gücünde dizel ile çalışan jeneratör Haziran 2011 yılında faaliyete geçirilmiştir.

4- EĞİTİM SINIFI
Hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve kurum bünyesinde eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için, malzemeleri Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanarak kurumumuz eğitim sınıfı oluşturularak hizmete sunulmuştur.

5-BİLGİSAYAR SINIFI
Çağımızın araçlarından olan bilgisayar ve bilgisayar kullanıcılığını kurum hükümlülerine öğreterek bir meslek sahibi olmalarını sağlamak için bilgisayar sınıfı oluşturulması düşünülmüştür. Bu amaçla 10 adet bilgisayar ve malzemeleri Denizli İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanarak kurumumuz tarafından bilgisayar sınıfı oluşturularak hizmete sunulmuştur.

6- MESCİT
Kurum hükümlüleri ve personelinin dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için mahalli imkanlarla mescit yapılarak hizmete sunulmuştur.

7- KALORİFER KAZANI
Kurum idare binası ve hükümlü koğuşlarının ısıtılması için ödeneği Adalet Bakanlığı tarafından karşılanmış olup, Denizli Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

8- KAMERA SİSTEMİ
Kurumumuzda güvenlik zaaflarını önlemek için ödeneği Adalet Bakanlığı tarafından karşılanmış olup, Denizli Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

9- KURUM DEPOSU VE SUNDURMA
Kurumuzda kullanılmayan mevsimlik veya daha sonra kullanılmak üzere muhafaza edilmesi gereken malzemelerin koymak için kurum imkanları ile kuruma depo yapılmıştır. Ayrıca kömür vs. muhafaza, gerekle malzemeleri muhafaza etmek için kurum deposunun yanına kurum imkanları ile sundurma yapılarak kullanıma başlanmıştır.

10- DEMİR ATÖLYESİ
Hükümlülerin topluma kazandırılmaları meslek öğrenmeleri daha fazla hükümlü istihdam edilmesi ve işyurdumuza gelir elde etmek için malzemeleri Denizli İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanarak kurumumuz demir atölyesi yapılmıştır. İş kolu olarak faaliyete geçmiştir.

11-SERA
Hükümlüleri topluma kazandırılmaları meslek öğrenmeleri daha fazla hükümlü istihdam edilmesi işyurdumuza gelir elde etmek için Sarayköy Kaymakalığının katkıları ile 2008 yılında çok kısa bir sürede yapımı tamamlanarak yıl içerisinde zamana bağlı olarak salatalık, marul, domates ve biber  yetiştirilmektedir.

12-KAMELYA
Kurum personelinin ve kurumumuza gelen misafirlerin faydalanmaları için kurum imkanları ile yaptırılarak hizmete açılmıştır.

13-FİDANLIK
Kurum bünyesinde bulunan boş alanlara  yerel imkanlarla temin edilen 100 adet meyve fidanı dikilmiştir ayrıca DOÇEV işbirliği ile 100 adet zeytin fidanı hükümlü ve personelin katılımı ile dikilerek kuruma kazandırılmıştır.

 14-ÇİÇEK SERASI
Kurum hükümlülerine bir meslek öğretmek, daha fazla hükümlü istihdam etmek ve işyurtlarına gelir elde etmek için kurum bahçesinde atıl durumda duran küçük arazi parçası değerlendirerek çiçek serası yapılması düşünülmüştür. Bu sebeple Sarayköy Kaymakamlığı sera malzemelerinden de yararlanılarak tamamen kurum imkanları ile çiçek serası yapılmıştır.

15-NİZAMİYE VE ZİYARETÇİ KABUL YERİ
            Kurum girişine hükümlülerin açık görüş günlerinde aileleriyle birlikte daha temiz bir ortamda görüşmeleri amacıyla ziyaretçi kabul yeri inşasına bir yıl içerisinde başlanmış ve tamlanmıştır. 

16-KURUM YEMEKHANESİ VE SUNDURMA
Kurumda bulunan hükümlülerin yemekhanesi olarak hizmet vermektedir. Karşısında bulunan sundurma bölümü sadece üstü kapalı olup müsait havalarda hükümlü yemekhanesine ek hizmet vermektedir.

17-İDARİ BİNA
Eski idare binasının yetersiz gelmesi birimlerin düzensizliği sıkışıklığı sebebiyle yeni idare binası için Bakanlığımıza başvuru yapılmıştır. Bakanlığımızın yapmış olduğu idare binası ihalesi sonucunda 2010 Şubat ayında binanın inşasına başlanmış ve 2011 Temmuz ayında bitirilmiştir. İdari bina 256 m² olup kullanım alanı 502 m²'dir. Bina önünde personelin ve kurum ziyaretçilerinin kullanımı için otopark mevcuttur.

18-İDARİ PERSONEL YEMEKHANESİ
Kurumda görev yapan personele hizmet veren bu binada hükümlüler görev almaktadır.

19-AÇIK SPOR SAHASI
Kurumda bulunan hükümlülerin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri hem voleybol hem de basketbol sahası olarak kullanılabilen, kenarında sportif faaliyetlerin izlenebileceği oturma yerlerinin de bulunduğu alandır.

20-TERZİHANE VE EMANET EŞYA DEPOSU
Kurumda bulunan bu iki oda yan yana bulunmaktadır. Emanet eşya deposunda hükümlülere ait fazla eşyalar bulunmaktadır. Terzihanede ise hükümlülere ait giysilerin tamirat hizmeti verilmektedir.

21-HOBİ SALONU
Hükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmek için el işi hobi faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla kullandıkları üstü kapalı alandır.

22-HABERLEŞME
                 Kurumumuzda haberleşme aracı olarak 415 24 77 nolu harici telefon ile 415 31 42 faks ile 506 418 80 12 nolu cep telefonu ile birlikte hükümlülerin aileleri ile görüşme için ise 13 adet ankesörlü telefon bulunmaktadır.